Verkoop en verhuur van tuinmachines regio Herk De Stad, Limburg

Verkoop & Service & Verhuur van alle tuinmachines

Gazonverluchter ELIET E401 ECO

Particuliere verticuteermachine met vaste messen, iets minder professioneel dan de standaard E401 verticuteermachines van Eliet maar zeker van zeer hoge kwaliteit. Makkelijk te starten en betrouwbare Briggs & Stratton OHV motor, goed afgeschermde lagers en goede lak voor een lange levensduur. Uitgevoerd met makkelijk opklapbare duwboom. Eliet verticuteermachines spannen de v-snaar verticaal zonder tussenkomst van spanrollen waardoor de levensduur van de v-snaar aanzienlijk verlengd wordt.
Specificaties: Werkbreedte 40cm, Gewicht 40kg, 24 verticuteermessen, Traploze diepte-instelling, Briggs & Stratton motor 4,5pk

 

 

STEVIG CHASSIS

Zelfs al is deze E401 de kleinste verticuteermachine uit het ELIET programma, toch is hij in staat tot grootste prestaties. Bij veel voorkomende toepassingen zoals in verhuur wordt deze verticuteermachine dan ook vaak op de proef gesteld. Zijn robuuste bouw is dan ook een garantie voor zijn duurzaamheid. Zowel voor de veiligheid van de bediener, maar ook om omstaanders van mogelijke steenslag te behoeden, werd de messenas opgehangen in een dikke stalen behuizing.

VASTE MESSEN

Een ELIET verticuteermachine met 40 cm werkbreedte beschikt over een rotor waarop 14 vaste messen zijn gemonteerd. Elk mes heeft twee mespunten waardoor bij elke omwenteling van de as het mes twee maal een harkbeweging maakt. De messen zijn bovendien in spiraal gemonteerd zodat ze niet steeds gelijktijdig de grond raken, waardoor het losrukken van grasstruiken vermeden wordt.

GROTE WIELEN

De E401 beschikt over wielen met een diameter van 20 cm. Grote wielen lopen veel lichter en zijn minder gevoelig voor de oneffenheden van het terrein. De nylon velgen zijn stootvast, en de rollagers zijn daarenboven behoorlijk ongevoelig voor zand en stof die bij het verticuteren vrij komt.

TRAPLOZE VOORWIELEN

Bij de voorwielen is de instelling traploos. Doordat de hoogteregeling op elk voorwiel afzonderlijk moet ingesteld worden, bent u  ook zeker dat de messenas over de gehele werkbreedte de juiste diepte-instelling heeft.

DIEPTEINSTELLING ACHTERWIELEN

Bij de hoogteregeling van de achterwielen kunt u kiezen uit enkele vaste standen. Dankzij deze dubbele regelmogelijkheid kunt u de messen volledig opslijten.

RUIME OPVANGZAK

Wie efficiënt verticuteert, haalt zich een hoop opruimwerk op de hals. ELIET steekt een helpende hand toe met de opvangzak op de E401. De brede vangopening zorgt voor een goede vulling van de zak. De ruim 60 L inhoud van deze opvangzak kan het mos van enkele 10-tal meter opvangen. Zo spaart men handig het lastige karwei van het opruimen uit.

VERTICALE RIEMSPANNING

Een probleemloze werking jaar na jaar was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de verticale riemspanning. Dankzij dit systeem behoudt de riem ook in werking haar natuurlijke vorm. Zo treed nauwelijks slijtage van de riem op, wat haar levensduur aanzienlijk verlengt.

NEERKLAPBAAR STUUR

De duwboom van de machine kunt u gemakkelijk dichtklappen. Zo neemt de Eliet E401 niet veel plaats in beslag in uw garage of bergruimte, of in het kofferruim van uw auto.